Funktionaalinen sisustus

Kun puhutaan funktionaalisesta sisustuksesta, voi monella mennä sormi suuhun. Mitä funktionaalinen sisustus tarkoittaa ja mitä se merkitsee sisustuksessa?

Kun ajattelemme sisustusta, yleensä ajattelemme sisustuksen näyttävyyttä ja sitä, miten hyvin värit ja kalusteet sopivat yhteen. Monet innostuvat hienosta ja futuristista huonekaluista ja erilaisista värimaailmasta. Usein tässä kuitenkin unohdetaan sisustuksen funktionaalinen puoli eli miten kaikki toimivat käytännön elämässä ja arjessa. Sisustuksen yksi tärkein asia on myös, että mukavuus on yhtä kuin onnelliset ihmiset. Tämän takia sisustuksessa on myös otettava huomioon sisustuksen funktionaalisuus.

Funktionaalinen sisustus yhdistää molemmat maailmat eli kauniin sisustuksen, tuotteet ja elementit sekä niiden käytettävyyden normaalissa arjessa. Kun nämä kaksi maailmaa saadaan yhdistettyä toimiviksi kokonaisuuksiksi, onnistutaan luomaan funktionaalinen sisustus. Yleisesti se tarkoittaa sitä, että pystymme esimerkiksi asettamaan kaikki arjessa tarvittavat esineet kaappeihin tai omille paikoilleen, jotka niille on määritelty sisustuksessa. Se tarkoittaa myös sitä, että pystymme nauttimaan sohvasta ja makoilemaan siinä samalla kun katsomme taulutelevisiosta lempileffoja. Siinä ei ole mitää funktionaalista, että omistamme kauniin sohvan, jossa ei kukaan halua istua.

Funktionaalisen sisustuksen luomisessa on tärkeää ensin kirjata ylös kaikkia asiat, mitä arjessa tehdään eri huoneissa. Tämä auttaa hahmottamaan, millaisia kalusteita, valaistusta ja värimaailmoja haluamme huoneeseen. Seuraavaksi kannattaa suunnitella huoneiden pohjapiirustukset, joihin määritellään kaikkien kalusteiden paikka. Pohjapiirustuksessa on huomioitava myös tavaroiden säilytystilat, joita on oltava riittävästi, jotta arjen tavarat saadaan asetettua säilytykseen, kun niitä ei käytetä.

Näiden jälkeen voidaan siirtyä hankkimaan huonekaluja ja kalusteita valmiiksi.

Masku verkkokaupasta tai paikan päältä löydät paljo funktionaalisia kalusteita ja mattoja, jotka ovat kauniita ja myös toimivia. Kalusteiden hankintaa varten kannattaa ottaa myös värikortit mukaan, jotta saa varmistettua, että kaikki värit sopivat yhteen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.