Keittiön kätevät stailausvinkit

Keittiön sisustuksessa ja stailauksissa on hyvä käyttää paljon valoa ja raikkautta. Keittiössä on tärkeää niin käytännöllisyys kuin viihtyvyys. Maalaukset tai taulut on hyvä sijoittaa vapaalle seinälle, esimerkiksi ruokapöydän kohdalle tai vaikka avohyllylle. Taulujen teemaksi sopivat hyvin luonto tai perhe. Esimerkiksi joku puu, kasvokuva tai vaikka hedelmät. Myös valokuvat ovat hyvä vaihtoehto. Mikäli tila ei riitä taululle voi todellisen luovuuden päästää valloilleen tehosteseinän muodossa, joko mielenkiintoisten laattojen tai vaikka valokuvatapetilla, jonka päällä on lasi. 

Viherkasvit tuovat keittiöön raikkautta ja kodikkuutta. Viherkasvi voi olla lattialla tai vaikka kaapin päällä. Kasvi voi olla myös joku salaatti ruukussa tai erilaiset mausteet. Hedelmät kulhossa ovat tietenkin taiteellisen näköisiä. Sitruuna keväällä ja punaiset omenat jouluna antavat myös kivan tunnelman eri vuoden aikoina. Tällaisia tuotteitta on kiva sitten vaihdella sesonkien vaihtuessa. Mikäli et tykkää hedelmistä, joista myös saa vitamiinia linkki, voit laittaa vaikka värikkäät karkit purkkiin, vain mielikuvitus on rajana. Verhojen valinnassa kannata olla tarkkana. Jos olet laittanut tauluja tai käyttänyt räväkkää tehosteseinää, laita rauhallisen sävyiset verhot. Pöytätabletit ja vaikka mukit kannattaa valita verhojen sävyn mukaisesti.

Keittiön matoksi kannattaa valita ihan käytännöllinen matto. Sen osalta kannattaa unohtaa räväkkyys. Valaisimet ovat tärkeitä niin valonlähteinä kuin myös sisustuksen kirkastamiseksi. Valaisimien valitsemisessa on tärkeätä päättää haluaako hillityt tai näyttävät valaisimet. Keittiö voi muuten olla ihan tavallinen valkoinen keittiö, mutta heti kun siihen laitetaan näyttävä valaisin ja pari viherkasvia, keittiöön tulee paljon lisää arvokkuutta ja tyylikkyyttä. 

Mitä vain laitat seinälle tai kattoon, muista että kaikki pitää sopii yhteen. Valitse esimerkiksi värikkäät verhot ja poimi siitä sopivia sävyjä sinun keittiöösi. Värejä kannattaa olla korkeintaan neljää eri sävyä. Mitä pienempi on keittiö sen vähemmän kannattaa käyttää erilaisia sävyjä.

Leave a Comment

Your email address will not be published.