Valokuvaus harrastuksen aloittaminen

Valokuvaaminen on kehittynyt pitkälle ajasta, jolloin ostettiin kioskeilta kertakäyttökameroita ja vietiin kuvat sen jälkeen kehitykseen toivoen, että ne onnistuvat. Nykyään kaikilla on kamera taskussaan, älypuhelimessa ja kuvia otetaan valtavat määrät verrattuna parin kymmenen vuoden takaiseen aikaan. Jos haluat tehdä kuvaamisesta oikean harrastuksen ja panostaa kuvien laatuun tarvitset siihen muutakin kuin pelkän älypuhelimen. Kerromme tässä muutaman vinkin, mitä kannattaa huomioida jos haluat aloittaa valokuvauksen harrastamisen.

Harrastuksen aloittamisessa kannattaa aina valita joku tietty kohde, mitä aloitat kuvaamaan. Samoin kun se, että harrastaisit montaa lajia kerralla ja suoriutuisit jotenkin kaikissa, kannattaa keskittyä yhteen. Valitsemalla yhden kiinnostuksen kohteen opit helpommin ja harjaannut paremmaksi kuvaajaksi nopeammin. Valitsemalla yhden aihealueen, pystyt myös helposti etsimään muiden kuvaajien töitä ja inspiroitumaan niistä ja rakentamaan oman portfolion huippulaatuiseksi.

Välineet

Vaikka se oma kännykän kamera olisikin aina mukana niin valokuvauksessa kuten muissakin harrastuksissa laadukkaisiin välineisiin panostaminen on tärkeää. Voit tietenkin lähteä hankkimaan kalliin järjestelmäkameran, jos sinulla on siihen varaa tai voit vaihtoehtoisesti päivittää nykyisen kamerasi paremmaksi. Yksi tärkeä tekijä on kameran objektiivi. Objektiiveja voi hankkia useita järjestelmäkameroihin erilaisia kuvaustilanteita varten. Lisäksi objektiiveja saa nykyisin myös älypuhelimiin, joiden avulla voit parantaa älypuhelimen kuvien laatua huomattavasti.

Kuvankäsittely

Toinen asia laadukkaiden välineiden lisäksi on kuvienkäsittely. Yleensä valokuvien ottamisen lisäksi käytetään huomattava aika niiden käsittelyyn tietokone ohjelmilla. Kuvankäsittelyohjelmien avulla pystytään viimeistelemään kuvien visuallinen ilme, korjaaman pieniä virheitä ja lisäämään niihin myös muita elementtejä. Aidoille kuvaajille on tietenkin tärkeää ottaa hyviä kuvia, jotka onnistuvat kerralla mutta kuvankäsittely on nykypäivää ja kuvakäsittelyohjelman oppiminen jokaisen harrastajan opiskelulistalla.

Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle ja kannattaa panostaa siihen, että tuotat paljon kuvia. Valokuvaamalla opit aina paremmaksi ja riittävä määrä toistoja on tarpeen, jotta harjaannut omassa harrastuksessasi huipputekijäksi.