Parhaita kuvauskohteita Helsingissä

Rakastatko valokuvausta ja mietit, mistä löytäisit parhaat kuvauspaikat? Suomessa riittää luontoa ja paikkoja, joissa ottaa huikeita kuvia. Me käymme läpi Helsingin parhaat kuvauspaikat, joissa sinäkin voit oman kuvausharrastuksen yhteydessä käydä ottamassa mielettömiä kuvia.

Helsinki on täynnä uskomattomia paikkoja, joissa ottaa vaikuttavia kuvia, jotka saavat muut haukkomaan henkeään. Ensimmäinen meidän valitsema paikka on Suomenlinna. Täällä historiaa huokuvassa ympäristössä voi ottaa kuvia, jotka ovat täynnä historiaa ja eri vuorokauden aikoina voit hyödyntää luonnon omaa valoa. Hämyisessä illassa otetut kuvat vanhoissa porttikäytävissä ja linnoituksessa ovat uskomattoman hienoja. Alue on myös niin laaja, että kohteessa riittää kuvattavaa moneksi kerraksi ja ajankohdaksi.

Urbaanille kuvaajalle Helsingissä on monia korkeita paikkoja, joissa voi ottaa kaupunkimaisemasta todella näyttäviä kuvia. Olympiastadionin torni, Tornihotelli, Linnamäki ja Helsinki skyline ovat esimerkiksi paikkoja, joista saa otettua hienoa kuvia, joissa kaupungin asemakaava tulee näkyviin. Varhain aamulla auringon nousun aikaan otetuissa kuvissa näkyy hyvin hiljaisen kaupungin herääminen henkiin. Auringon laskiessa ja valojen syttyessä näkee, miten vilkasta pääkaupungin yöelämä oikein on.

Helsingissä on myös suuri määrä puistoja, joissa useissa on täysin omat kasvilajinsa, joita ei muualta Suomesta löydy. Tällaisia puistoja ovat muun muassa Alppipuisto, Sinebrychoffin puisto ja kaivopisto. Alppipuistosta löytyy erilaisia kasvilajeja kuten lakkipuu, amurinvaahtera ja kirsikkapuita. Koffin puistossa voit kuvata aktiivista kaupunkielämää ja Kaivopuistossa on korkea kallio, jonka päältä saa vaikuttavia maisemakuvia.

Luontokuvaajille löytyy toki Korkeasaaren eläinpuisto, jossa on valtava määrä eri eläinlajeja ja kaunista luontoa merimaiseman ympäröimänä. Samoin muista kaupungin edustan saarista löytyy mielenkiintoisia luonto ja historiallisia kohteita, joita kuvata. Monille saarista pääsee myös Helsingin julkisen liikenteen aluksilla normaalin alueliikennelipun hinnalla.