Makuuhuoneen somistaminen

Makuuhuone on paikka, jossa haluamme rauhoittua ja palautua pitkän päivän tai työviikon jälkeen. Yleensä makuhuoneen sisustamisessa käytetään hyvin neutraaleja värejä ja monesti tyylit ovat hyvin koruttomia. Makuuhuoneesta voi kuitenkin tehdä persoonallisen sekä viihtyisän paikan, jossa on mukava käydä nukkumaan ja herääminen on mukavaa nautinnollisen yön jälkeen.

Sovita oma sänkysi mahdollisimman keskelle huonetta. Makuuhuoneen tärkein kaluste vaatii paikan huoneen keskipisteenä. Sängyn viereen voit hankkia yöpöydät ja valaisimet tai vaihtoehtoisesti hankkia sängynpäädyn, jossa on valaisimet mukana. Valaistus tuo huoneeseen tunnelmaa ja himmeiden tai säädettävien valaisimien avulla voit varmistaa, että tunnelma pysyy intiiminä vaikka valoja olisikin päällä.

Monilla on makuuhuoneessa pimennysverhot, jotka ovatkin tärkeä elementti varsinkin Suomen kesän aikana. Sisustuselementtinä pimennysverho ei kuitenkaan ole kovin näyttävä. Sen lisäksi kannattaa asentaa makuuhuoneeseen pitkät verhot. Pitkät verhot kehystävät huoneesi ja tekevät siitä paljon yhtenäisemmän kokonaisuuden. Näiden lisäksi voi käyttää yksittäisillä seinillä tehostevärejä korostamaan niitä ja tekemään makuuhuoneesta vielä näyttävämmän. Seinälle voi lisätä myös tauluja ja esimerkiksi taidepainatukset tai maailman kartta juliste voi olla mukava lisätä oman makuuhuoneen seinälle.

Tilaviin makuuhuoneisiin voi hankkia myös nojatuolin. Tällaiset lisäkalusteet lisäävät viihtyvyyttä ja tekevät huoneesta myös käytännöllisemmän paikan muullekin kuin nukkumiselle. Nojatuolin voi koristella kauniilla torkkupeitolla ja koristetyynyllä, jotka tuovat myös lisämukavuutta koleina syysiltoina.

Älä säilytä huoneessa ylimääräistä laskutilaa, johon alkaa kertymään vaatteita tai muuta tavaraa. Makuuhuoneeseen kannattaa varata riittävästi kaappitilaa ja varmistaa, että kaapit pysyvät suljettuina ja järjestyksessä. Kaaoksessa ja epäjärjestyksessä ei makuhuoneesta saa levollista ja rauhallista tilaa rakennettua.

Kaiken sisustuksen lisäksi hanki omaan sänkyysi laadukkaat petivaatteet. Laadukkaat lakanat tuntuvat mukavan ylellisiltä ja hengittävät. Nukkuminen tuntuu paremmalta hengittävän kankaan kanssa ja suositeltavaa on valita luonnonkuituja petivaatteiden materiaaleiksi. Petivaatteiden kaveriksi voi hankkia tyynyjä ja koristetyynyjä, joilla luodaan tunnelma mukavasta ja pehmeästä sängystä.